Als kleine spruit meelopen bij Spruit Digital

17 september 2020 | Dit is Spruit |

Fleur Moerenhout

Hallo! Ik ben Fleur en ik loop als kleine, nieuwe spruit mee bij Spruit Digital. In deze blog zal ik mijn eerste ervaringen als stagiair bij deze verfrissende online agency delen.

Een frisse wind door een industrieel landschap

Na wat vertraging door een verplichte quarantaineperiode ben ik afgelopen vrijdag begonnen bij Spruit Digital. Wat was ik blij dat ik na een half jaar online studeren en een quarantaineperiode van bijna 2 weken vrij was om de trein te nemen richting het zuiden.

Het nieuwe kantoor van Spruit Digital is gevestigd in de Gruyterfabriek in Den Bosch. Lopend door deze industriële omgeving valt een frisse vensterbank vol met allerlei verschillende planten in het oog: Het kantoor van Spruit. Daar binnen word ik warm ontvangen door Floor, Sander en Frederik, de 3 krachten achter Spruit.

Zoals mijn – nu dagelijkse – wandeling van het station richting het Spruit kantoor voelt, zo ervaar ik deze stage tot nu toe ook: er komen veel ingewikkelde en zware termen mijn kant op, die horen bij het industriële, technische landschap van een online agency bedrijf. Maar zoals de planten in de vensterbank van het kantoor een verfrissende aanblik zijn, zo is de manier waarop ik door deze termen geleid word verfrissend en helder. Na 3 dagen te hebben meegedraaid, worden termen als SEO, conversie, wireframes etc. mij al meer eigen.

Wat betekent dit voor een kunststudent

Ik zit in het 2e (tevens ook het laatste jaar) van mijn opleiding: Arts & Crafts, onderdeel van de Willem De Kooning academie in Rotterdam. Waar ik me in die studie vooral bezighoud om als autonoom maker te creëren, houd ik me bij deze stage juist bezig met de commerciële kant van het verhaal. In plaats van zelf een creatieve ondernemer te zijn ben ik voor even onderdeel van een bedrijf dat creatieve ondernemers helpt met de online presentatie van hun bedrijf.

Dit is natuurlijk enorm leerzaam. Ook omdat alles wat hier bij komt kijken, verbijsterend veel is. Spruit Digital heeft als bedrijf dan ook een enorm breed raakvlak waarbij zowel de technische, marketing en commerciële onderdelen voorbij komen. Zo krijg ik een compleet beeld van het hele proces dat bij online marketing komt kijken.

De activiteiten van een kleine spruit

Tot nu toe heb ik vooral veel meegekeken en geluisterd om een beter beeld te krijgen wat hier allemaal speelt. Zo volg ik online cursussen die mij helpen om de zware termen die ik eerder omschreef te begrijpen. Mijn eerste e-course toets heb ik zojuist met een voldoende afgerond, voor het onderdeel SEO. Kleine spruitjes worden groot 😉.

Afgelopen dinsdag was ook een enerverende dag waarbij Sander, Floor en ik heel de dag op stap waren om ateliers in Tilburg te fotograferen. Dit is een goed voorbeeld van de creatieve kant van het verhaal en daar word ik dan ook erg enthousiast van.

Hoe gaat het avontuur verder

Ik hoop mij de komende weken vooral te kunnen verdiepen in de creatieve kant van de online marketing wereld. Deze scheidslijn van creatief en commercieel vind ik enorm interessant en leerzaam. Ook ben ik enthousiast om meer te gaan leren over de technische en marketing onderdelen en rond ik deze stage af met een groot pakket aan nieuwe informatie.  Hopelijk huppel ik dan over een paar weken door die ‘industriële’, technische onderdelen met het gemak alsof het een bloemenveldje is. Met de hulp van de 3 grote spruiten heb ik er al het vertrouwen in dat dit gaat lukken. 😊

Fleur Moerenhout
Over de auteur
Spruit Digital

Spruit Digital

Een frisse wind door je online presence.